Ruim 500 soorten vaste planten
en heesters met zorg gekweekt!

Volg ons
/
Plantadvies

Plantadvies

Op de kwekerij vind u een uitgebreid assortiment vaste planten, een grote keus aan soorten en kleuren. Het is zeer rustgevend en inspirerend om over de kwekerij te dwalen en zo uw keus te maken. Door de hoeveelheid planten en kleuren kan het ook moeilijk zijn om keuzes te maken. Wij willen u graag van dienst zijn hierbij maar hebben niet altijd de gelegenheid om u uitgebreid te woord te staan. Daarom hebben we meerdere grote en kleine borders aangelegd waardoor u een indruk kunt krijgen van goede combinaties.

Een plant in de volle grond en in combinatie met andere planten geeft namelijk een realistischer beeld dan in een pot of op een plantbed. We hebben diverse themaborders zodat er voor ieder iets passend te vinden is. In de themaborders zijn verschillende beplantingsstijlen toegepast, zo kan beplanting rustgevend zijn of juist veelkleurig, stoer of klassiek. Heeft u een border aan te leggen en weet u niet waar u moet beginnen? U kunt door ons uitgebreid geïnformeerd worden over beplantingssamenstellingen of tuinstijlen, we raden u dan echter aan om een afspraak te maken.

Border ‘Caramel en Chocola’ met Helenium en Sanguisorba

Op de kwekerij vindt u diverse borders in verschillende stijlen, waaronder de strandtuin, de border ‘Caramel en
Chocola’, een heesterborder, ‘Flanders Fields’, de cottagetuin, de kruidentuin, de pluktuin en meer. Zo wordt iedereen geïnspireerd en heb je de mogelijkheid een idee te vormen over wat u in uw tuin zou willen. We hebben hieronder het idee en de uitvoering van de strandtuin uitgelegd:

Strandtuin
Een knipoog naar Ouddorp want Melissant ligt niet aan de zee. Van oude kassenbogen is een vuurtoren gelast. Van een oude spa en aardappelriek is een krab gemaakt. Voor de blokkendam ‘stroomt’ het water en achter de blokkendam beschermen de duinen het achterliggende land. De zee is in golven ingepland met blauw en wit bloeiende planten en grassen, de duinen bestaan uit gele en wit bloeiende hoge planten aangevuld met grassen. De vuurtoren word gesierd met rozen: ‘Francis Lester’, ‘Guirlande D’Amour’ en
‘Golden shower’. Dit dient dan ook alleen als inspiratie, aangezien we zelf geen rozen in ons assortiment hebben.

 

   

 

Toegepaste soorten: Achillea ´Taygetea´Salvia nem. ´Viola Klose´Geranium sang. ‘Album’Geranium ´Rozanne´®Stipa ten. ´Pony Tails´Pennisetum alop. ´Hameln´, Veronica gentianoides ‘Pallida’Kalimeris pin. var. hortensis, Cephalaria gigantea

     
De dynamiek van de vaste planten in de strandtuin door het jaar heen.

Lees verder over ‘Webwinkel’→ 

 Of ga terug naar ‘Kwekerij’ →