Ruim 300 soorten vaste planten en heersters met zorg gekweekt!

 
Volg ons

De Aanbieding

 

 

Februari
Februari staat voor koud en nat en niet kunnen wachten op het voorjaar. Veel mensen zijn de winter zat, kopen Violen of Primula's die steevast een keer bevriezen. 
De Prunus bloeit en stormt leeg zodra de bloemen open gaan. Verlangen naar het voorjaar vult ons hoofd en we rommelen wat in de tuin en kas waar we nog weinig kunnen doen.  
Tuinboeken, zaadcatalogus, voeten op de kachel, staren naar buiten, kop koffie om handen aan te warmen.
Lijsten met verlangens en dromen van dit jaar de echte ideale combinaties in bloemen border. 
Geen aanbieding voor deze tijd van het jaar. Heeft u een nieuw tuinplan en wilt u dat we meekijken en adviseren, heeft u een beplantingsplan maar twijfeld u over de samenstelling
of heeft u helemaal geen idee, dan is dit de maand dat we tijd hebben om met u mee te denken en plannen te maken. 
Vergeet niet de vogelhuisjes na te kijken.

Maart 
Maart de handen uit de mouwen, de tuin wordt opgeruimd want het is nu écht de tijd. De temparatuur stijgt relatief snel en we kunnen weer genieten van een enkele Bij of Hommelkoningin.
Tijd ook om in te reoganiseren en te planten, best lastig als alles dor en kaal is. Wat staat waar, en zaten hier de bollen of een een meter verder. 
Ook tijd om vooruit te kijken, hoe ziet de tuin er over twee maanden uit of over zes maanden.
Door iedere maand een foto te maken krijg u meer overzicht en weet u het jaar er op wat er veranderd moet worden. 
Steeds vaker hebben we te maken met droogte en hitte of juist hele natte perioden met veel water overlast.
Bijen en vlinder lopen gevaar in ons land, we kunnen helpen dor de juiste planten te kiezen.
Bent u daar op voorbereid of is uw tuin daar op ingericht?
Misschien heeft u geen groene vingers en 'doet u maar een end'. Niet getreurd, dat zijn voor insekten, vlinders en dieren vaak de aangenaamste tuinen.
Op de kwekerij hebben wij een basisassortiment planten die gemakkelijk in onderhoud, toepasbaar en te combineren zijn.
Deze planten zijn ook aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Dit basisassortiment heeft een vaste lage prijs en vind u op de webwinkel onder 'Favorieten'.
De aanbieding van maart: Een vierkante meter bestrating eruit, planten er in. Kostbaar water en hittestress

 

April

 

September
September is een prima maand om te planten.
De zonuren worden korter en de nachten natter. De ideale groeiomstandigheden voor een plant.
Planten blijven doorgroeien tot een graad of zeven, tot ongeveer half december.

   

Heeft u nog wat lege plekken in uw border of wilt u iets renoveren of helemaal opnieuw beginnen dan is dit de goede tijd.
Onze aanbieding voor september is 3 schaduwplanten voor € 7,50
Planten met kwekersrecht ® uitgezonderd.

 

 

November
Gevoelsmatig is dit de maand dat voor iedereen de winter begint. De dagen worden korter, het licht is anders en de temperatuur zakt snel, de tijd waarin we meer binnen leven dan buiten is aangebroken.
Het is de tijd om heggen en bomen planten, tuin opruimen en nog eventueel wat bollen planten. Ruim niet te veel blad op en wees alert op slaapplaatsen van egels, laat ze met rust want ze doen goed werk voor u.
Het is goed om nu de tuin af te strooien met tuinaarde en daarbij een handje extra op de harten van planten te gooien tegen invriezen. Hoewel bij strenge vorst dat niet afdoende is.
Zorg ook voor goede afwatering, planten laten het eerder afweten door slechte afwatering in de winter dan door vorst, voorbeelden hiervan zijn Lavendel en Verbena.
In de tuin is er nog wat late bloei te vinden van Rozen, Geraniums en late soorten.
Voor ons is het de tijd dat we bollen, Blauwe drijfjes, oppotten, de kwekerij opruimen en nieuwe plannen maken.
Heeft u ook nieuwe plannen en wilt u advies over beplanting dan is dat nu de beste tijd om in het voorjaar goed te kunnen starten.
Onze aanbieding voor November is; 3 zakken bemeste tuingrond voor €7,50.

     

December
In december leggen we de laaste hand aan het winterklaar maken van de kwekerij. Kwetsbare jonge planten zetten we in de tunnel. We sluiten buiten het watersysteem op de kweekvelden af om vorstschade te voorkomen. De moederplanten gaan op karren in de koude kas. In januari delen we ze op in kleine planten zodat we in mei weer planten voor de verkoop hebben. Binnen word aan de hand van een schema door de helft van de deelnemers bollen opgepot. De koelcel staat al vol en de eerste kar is uitgezet in de kas. Nog even en ze staan alweer in de winkels. Binnen maken we alles schoon en de laatste werkdag van het jaar gaat al het gereedschap in de olie. De spelletjes komen weer uit de kast want voor voetballen is het te nat of te koud. Winter, een tijd van rustig door werken maar ook tijd voor een gezellige middag met warme chocolademelk of erwtensoep koken. Winter, een tijd van rust maar ook tijd voor nieuwe plannen. Wilt u uw tuin opnieuw inplanten of een beplantingsplan voor een nieuw aan te leggen tuin, dan is het nu het moment om daar over na te denken. Kom gerust eens langs voor een warme bak koffie en vertel ons ondertussen uw wensen en plannen. Of raadpleeg onze webwinkel met uitgebreide informatie.