• winkelwagen

Ruim 300 soorten vaste planten en heersters met zorg gekweekt!

Volg ons

De Aanbieding

September
September is een prima maand om te planten.
De zonuren worden korter en de nachten natter. De ideale groeiomstandigheden voor een plant.
Planten blijven doorgroeien tot een graad of zeven, tot ongeveer half december.

   

Heeft u nog wat lege plekken in uw border of wilt u iets renoveren of helemaal opnieuw beginnen dan is dit de goede tijd.
Onze aanbieding voor september is 3 schaduwplanten voor € 7,50
Planten met kwekersrecht ® uitgezonderd.November
Gevoelsmatig is dit de maand dat voor iedereen de winter begint. De dagen worden korter, het licht is anders en de temperatuur zakt snel, de tijd waarin we meer binnen leven dan buiten is aangebroken.
Het is de tijd om heggen en bomen planten, tuin opruimen en nog eventueel wat bollen planten. Ruim niet te veel blad op en wees alert op slaapplaatsen van egels, laat ze met rust want ze doen goed werk voor u.
Het is goed om nu de tuin af te strooien met tuinaarde en daarbij een handje extra op de harten van planten te gooien tegen invriezen. Hoewel bij strenge vorst dat niet afdoende is.
Zorg ook voor goede afwatering, planten laten het eerder afweten door slechte afwatering in de winter dan door vorst, voorbeelden hiervan zijn Lavendel en Verbena.
In de tuin is er nog wat late bloei te vinden van Rozen, Geraniums en late soorten.
Voor ons is het de tijd dat we bollen, Blauwe drijfjes, oppotten, de kwekerij opruimen en nieuwe plannen maken.
Heeft u ook nieuwe plannen en wilt u advies over beplanting dan is dat nu de beste tijd om in het voorjaar goed te kunnen starten.
Onze aanbieding voor November is; 3 zakken bemeste tuingrond voor €7,50.

     

December
In december leggen we de laaste hand aan het winterklaar maken van de kwekerij. Kwetsbare jonge planten zetten we in de tunnel. We sluiten buiten het watersysteem op de kweekvelden af om vorstschade te voorkomen. De moederplanten gaan op karren in de koude kas. In januari delen we ze op in kleine planten zodat we in mei weer planten voor de verkoop hebben. Binnen word aan de hand van een schema door de helft van de deelnemers bollen opgepot. De koelcel staat al vol en de eerste kar is uitgezet in de kas. Nog even en ze staan alweer in de winkels. Binnen maken we alles schoon en de laatste werkdag van het jaar gaat al het gereedschap in de olie. De spelletjes komen weer uit de kast want voor voetballen is het te nat of te koud. Winter, een tijd van rustig door werken maar ook tijd voor een gezellige middag met warme chocolademelk of erwtensoep koken. Winter, een tijd van rust maar ook tijd voor nieuwe plannen. Wilt u uw tuin opnieuw inplanten of een beplantingsplan voor een nieuw aan te leggen tuin, dan is het nu het moment om daar over na te denken. Kom gerust eens langs voor een warme bak koffie en vertel ons ondertussen uw wensen en plannen. Of raadpleeg onze webwinkel met uitgebreide informatie.