Ruim 500 soorten vaste planten
en heesters met zorg gekweekt!

Volg ons

Over ons

Historie
Cor en Jolanda Joppe zijn sinds 1991 eigenaar van Boerderij de Nollestee. Van 1981 tot en met 1991 heeft Cor Joppe in maatschap met zijn ouders op de boerderij gewerkt. In 1993 zijn ze gestopt met het agrarische bedrijf dat voor het grootste deel bestond uit aardappelteelt en handel. Het was hun verlangen om zorg en ruimte te bieden aan kwetsbare mensen in de samenleving. De term zorgboerderij bestond toen nog niet maar dit was wel wat ze voor ogen hadden. Door de jaren heen is de boerderij omgebouwd en uitgebreid tot een professionele zorgkwekerij. Zij biedt de medewerkers een veilige werkplek waarbij aandacht, rust en ruimte de grootst mogelijke aandacht krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

Het bedrijf
De oorspronkelijke boerderij is voor een groot gedeelte omgebouwd tot zorgkwekerij. Aan de achterzijde van de boerderij zijn in de schuren verschillende werkruimtes, kantoor, kantine en koelcel gerealiseerd. Hierop aansluitend ligt een buiten terrein van twee hectare met daarop vijf kassen en kweekvelden, twee waterbassins, moederplantenveld, belevingshuisjes en voorbeeldborders. Op de daken van de schuur liggen zonnepanelen die het bedrijf van stroom voorzien. Het water van de daken wordt opgevangen in twee bassins, hierdoor beschikken we het hele jaar over regenwater. Aan de achterzijde van het bedrijf aansluitend op de kantine ligt een royaal terras met overkapping.

 

 

 

 

 

 

Het dagelijks bestuur

Cor Joppe is fulltime begeleider en heeft de dagelijkse leiding op het bedrijf. Hij onderhoud alle interne en externe contacten en is
verantwoordelijk voor zorg en administratie.
Jolanda Joppe is mede verantwoordelijk voor administratie en verantwoordelijk voor veiligheid binnen het bedrijf,
werkkleding en allerhande huishoudelijke zaken.
Hannie Grinwis is fulltime begeleidster en verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en de kwekerij.
Zij begeleid stagiairs en projecten en onderhoud contact met diverse scholen.

Medewerkers
Cor en Hannie worden in de begeleiding ondersteunt door medewerkers en vaste invalkrachten.
De medewerkers hebben allen niveau 4 of zijn in opleiding.
Daarbij wordt het team ondersteund door stagiairs en een vaste groep vrijwilligers.