Ruim 500 soorten vaste planten
en heesters met zorg gekweekt!

Volg ons
/
Beleving

Beleving

Een bezoek aan onze kwekerij begint al met de reis ernaar toe. We bevinden ons in een dijkenlandschap op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Zo’n 20 minuten van Melissant, waar de kwekerij zich bevindt, ligt het Noordzeestrand, wat een mooie aanvulling kan zijn van een dagje uit. Maar we willen natuurlijk ook dat u kunt genieten op onze kwekerij. Dat kan natuurlijk door ons diverse assortiment aan planten, bloemen en door de voorbeeldborders te bekijken, maar we hebben nog vele andere leuke toevoegingen op de kwekerij! Het dorp Melissant wordt van oudsher het geitendorp genoemd, hier en daar komt u wat verwijzingen tegen.

Theetuin

Nieuw op onze kwekerij is de theetuin. Zet voor uzelf een bak met koffie of thee en even naar het toilet. In de theetuin kunt u even een zit nemen om de kwekerij met voorbeeldborders in u op te nemen onder schaduw van de bomen of in de rozengeur van klimrozen.

Belevingshuisjes
Aan de rand van de kwekerij, bij de theetuin, staan zes belevingshuisjes met ieder zijn eigen thema. Deze huisjes zijn de verbinding tussen de zorgkwekerij en de zorgtuin. Deelnemers, met als voorbeeld beginnende dementie, halen er oude verhalen op en op de maandag worden er elke keer verse bloemen uit de tuin geplukt. Als bezoeker van de kwekerij is dit een leuke plek om wat rond te dwalen en de huisjes hebben behalve een thema ook een functie. Elke ruimte is daarbij voorzien van een zitplek zodat u kunt genieten van alles om u heen!

   

Huisje 1: ‘Groazegeit’, een klein museum wat tevens brocantewinkel is, waar verhalen vanzelf op gang komen. Jaarlijks wisselen we hier het assortiment.

Huisje 2: De bibliotheek, ‘Wiezegeit’ is een stilteplek waar je vanuit de luie stoel de kwekerij overkijkt of in een boek kan duiken voor een moment van rust.

Huisje 3: Een noodzakelijke stop bij het toilet kan in ‘de Mispit’. Weer een zorg minder.

Huisje 4: In de ‘Haeverkiste’ kun je van een lekker bakkie koffie of thee genieten even stil zijn of lekker bijkletsen.

Huisje 5: Je waant je hier in een tuinhuis op een volkstuincomplex, in gedachten zie je de kroppen sla en de bloemkool in rijen in de grond staan.

Huisje 6: In dit belevingshuisje, ‘t Geitewei’ie,  staat bloemschikken centraal, alle benodigdheden vind u hier. En dat is niet voor niets!


Het tuinhuis, Huisje 5

Pluktuin
Voor het zesde belevingshuisje bevindt zich een pluktuin. Hier kunt u, vanaf mei, uw eigen plukboeket samenstellen. Omdat de planten in weer en wind hebben gestaan, zijn ze ijzersterk en zullen ze lang op de vaas staan. Behalve de bloemen van vaste planten,  planten we ook ieder jaar Dahlia’s en Gladiolen en zaaien we zomerbloeiers zodat er over een heel lange periode bloemen geplukt kunnen worden. In het ’t Geitewei’ie’ schikt u de bloemen tot een boeket en bindt u ze samen met de door u gekozen lint of touw. We rekenen de plukboeketten af voor 25 cent per steel.

Klompenspeurtocht
Ook voor onze kinderen moet het een beleving zijn om naar onze kwekerij te komen. Daarom is er een klompenspeurtocht die het hele jaar door gedaan kan worden. Er bevinden zich verspreid over de kwekerij klompen die verbonden zijn aan letters. Deze letters noteren ze op het speurblad en dat vormt uiteindelijk een zin. In ruil voor de goede zin ligt er voor ieder een klein prijsje bij de kassa!

Je kunt het speurblad of speurbladen aanvragen bij de kassa!
De klompenspeurtocht is vanaf 7 jaar zelfstandig te doen, en onder die leeftijd met hulp.

Het bezoeken van de zorgkwekerij wordt met al deze faciliteiten een rustgevende belevenis!

Lees meer over ‘Plantadvies’→

Of ga terug naar ‘Kwekerij’ →