Ruim 500 soorten vaste planten
en heesters met zorg gekweekt!

Volg ons
/
Locatie & activiteiten

Locatie & activiteiten

Inloophuis de Voorste Vloer is een laagdrempelige voorziening op initiatief van de gemeente Goeree Overflakkee en stichting Nollestee. Het inloophuis is gevestigd op de Voorste Vloer van de oude boerenschuur van de Nollestee, een plek wat voorheen een traditionele boerderij is geweest. Het hele pand is toegankelijk voor mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel. In het gebouw zijn twee ruime invalidentoiletten.

De hoofdingang komt uit in de centrale garderobe met 2 (MIVA) toiletten en douche. Het inloophuis beschikt over een complete keuken en heeft een huiskamer inrichting met ruime eethoek, zithoeken en werktafel. Het inloophuis beschikt over twee vluchtdeuren, één voorin de ruimte en één achter in de ruimte.

   

Een aparte therapieruimte beschikt over licht via het dak. Er is een klein keukenblok aanwezig. Er staat een grote tafel met stoelen en er zijn kleine nissen voor het individueel werken/leren. Achter in het pand is een algemeen kantoor.

Omgeving
De zorgboerderij en het terrein zijn ruim van opzet en ongeveer 2 hectare groot. De boerderij ligt aan het begin van het perceel. Daarna volgen de kwekerij met zijn beleving en pluktuin. Op de kwekerij hebben we een eigen moestuintje waar de mogelijkheid is om te moestuinieren. De kwekerij is ook de centrale ontmoetingsplek van stichting Nollestee waar ook deelnemers van de zorgkwekerij en dikwijls deelnemers van de zorgtuin te vinden zijn.

Daarbuiten bevind je je direct in het Melissantse polderlandschap met zijn dijken. Een mooie wandeling over deze dijken is een vast onderdeel van onze activiteiten om zo elkaar al lopend te spreken en te genieten van het uitgestrekte landschap.

Bereikbaarheid
Inloophuis de Voorste vloer ligt aan de rand van het dorp Melissant. Er is voor het pand ruimte om te parkeren en fietsen te stallen. De bushalte ligt op 500 meter afstand van het inloophuis. Voor mensen die geen vervoer hebben is er de mogelijkheid om gebruik te maken van AutoMaatje van de ANWB.

Activiteiten
De activiteiten die we doen zijn heel divers. De activiteitenkalender die we maandelijks op facebook delen en uitgeprint bij de entree leggen, geeft daar elke maand inzicht in. Onze dagstructuur is min of meer iedere dag hetzelfde en ziet er als volgt uit:

9:15-10:00
Welkom en koffie
10:00-12:00
Gezelligheid en activiteiten
12:10-13:15
Warme maaltijd
13:15-14:00
Opruimen, rusten
14:00-15:00
Activiteit volgens activiteitenkalender
15:00-15:45
Koffie
15:45-16:00
Afscheid

 
Afbeelding links: Met elkaar koffie drinken is onderdeel van onze vaste dagstructuur
Afbeelding rechts: Handwerk is één van de activiteiten die voor kan komen in de activiteitenkalender. De deelname hieraan is vrijblijvend.

Elke dag is er minimaal één professionele begeleider aanwezig. Zij krijgen iedere dag hulp van een gepassioneerd team van vrijwilligers. Het team van de Voorste Vloer bestaat uit vaste personen zodat u steeds dezelfde gezichten ziet, waaronder:


Joke (vaste begeleider)                      Mariëlle (vaste begeleider)

Lees meer over ‘Aanmelden’ →

Terug naar ‘Inloophuis de Voorste Vloer’